Sulge korv

Lemmikukorv

  • Empty cart
Tagasi korvi

Hinnapäringu vorm

maakond, linn, alev või küla

Produksjon av rundstokk

Teknologien som brukes i produksjonen av rundestokkhuser, er utviklet av Ritsu-ingeniører og er godkjent etter ISO sertifikater.

Først skrås råbjelken sylindrisk og får stivne i ett par måneder. Stokken blir deretter tørket i tørkekamre til fuktighetsinnholdet i stokken er 14-15%.

I neste trinn blir stokken dreid til ønsket diameter med to freser, som følger stokk skjemaet. Når den dreies på denne måten, forblir stokken rett og er egnet for bruk i produksjon av veggstokker av høy kvalitet.

I Ritsu rundstokk fresmaskin sitter tømmerstokken fast og fresene beveger seg langs i rette føringer langs stokken, noe som gjør både pløyning  og den teknologiske basisflaten samtidig.

baaspind

Rundstokkens basisflate er et av de viktigste elementene i Ritsu-teknologien: der rundestokken beveger seg på produksjonslinjen på basisflate, slik at de spisse kantene (pløyning) på stokken beholder sin form gjennom hele produksjonsprosessen.

teravad_varaservad

Skarpe kanter passer perfekt til de avrundede sidene av den nedre stokken når stokkene legges ut som husvegg.

sisemised_tuulelukud

De indre vindlåsene som er freset inn i stokk-not, går sammen (ved å reise en vegg) på baksiden av den nedre tømmerstokken. Dette skaper et tredelt kammer mellom stokkene. Isolasjonsmateriale er installert i midtkammeret under montering. Slik pløyningskonstruksjon bidrar til å øke varmeisolasjonen til tømmerveggen.

For runde bjelker og bjelker over veggåpninger, blir not inn i den delen som hviler på den andre bjelken.

Ullspor freses inn i hjørner for isolasjonsmaterialet, noe som sikrer bedre varmeisolering av bygningen som skal reises. Ritsus lafteteknologi gjør at stokker som stikker ut fra husveggen kan lages med dekorative ender, dvs. ullsporene blir ikke frestet i endene av stokkene.

Hull med forskjellige diametre for dømling, gjengestenger og elektriske ledninger bores inn i stokkene i fabrikken. Hvert boret hull kan bare holde den delen som hullet er beregnet på å installeres for. Det freses huller av passende størrelse for elektriske koblingsbokser.

Glatte spor kan freses på sidene av runde tømmerstokker, noe som gjør det lettere å installere gjenstander på veggene i huset senere. Eks kjøkkenmøbler.

Sporene fres i endene av tømmerstokkene ved siden av vinduene og dørene for å installere beitski. Beitski gjør at tømmerveggene kan synke fritt ved siden av vinduer og dører.

Ritsu-hus er preget av flere gode tekniske løsninger som forenkler oppføring. For eksempel saging av gavlvegg med rett vinkel, båndsaging og muligheten for å lage sinklaft, profilerte støtteposter.

På spesialbestilling utføres saging som styrer stokkesprekker, som ved hjelp av automatisk teknologi sikrer begynnelsen og slutten av sporet i en avstand på ca. 20 cm fra stokkens ender.

Teknologien basert på basisflate gir dimensjonsnøyaktighet, og resultatet er perfekte matchende stokker og rette vegger.

Alle ferdige husstokker er nummerert og impregnert med antisoppmiddel ved sprøyting.

De ferdige stokkene er pakket med kantene oppover, og strø plasseres mellom stokkene, slik at kantene på stokken ikke berører toppstokken i pakken.

Alle de beskrevne prosessene og den gjennomtenkte teknologien gjør det mulig å produsere flotte, varme og langvarige tømmerhus.

Save