Sulge korv

Lemmikukorv

 • Empty cart
Tagasi korvi

Hinnapäringu vorm

maakond, linn, alev või küla

Tømmer profiler

 

De forskjellige valgmuligheter for tykkelse av stokker. Alt etter hvilket bruksområde og stil, velges det fra 70 til 250 mm tykkelse.

Ritsu kan tilby følgende tømmerprofiler:

 

Trevirket som er brukt til produksjon av hus, er kammertørket.

Vi lager firkantede tømmerhus av limte tømmerstokker 202 mm tykke. Ytterveggene til firkantede tømmerhus kan i tillegg isoleres, i så fall kan det velges en tynnere tømmerprofil, for eksempel 114 mm.

Vi produserer runde tømmerhus av furutre med en diameter på 210 mm, 230 mm eller 250 mm. Vi anbefaler å bygge et hytte- eller badstuehus fra en 114 mm tykk firkantet tømmerstokk eller en 170 mm, 190 mm diameter rund tømmerstokkt.

Hagehus er laget av 70 mm tykke firkantede bjelker.

 

FIRKANTSTOKK PROFIL
Ritsu limtre tømmerhus er bygd av furu- og granstokker. Vi bruker anerkjent limtretømmer produksjonsteknologien. Limtre produseres av tre som er dyrket i kalde områder i Nord-Skandinavia.

 1. Lamellene kuttes og limes sammen langs trekjernen og minimerer muligheten for sprekker.
 2. Horisontalt freste høye fjærer sikrer veggens styrke og stabilitet og slipper ikke vinden inn. Vi installerer isolasjonsbånd på fjærene for å sikre varmeisolasjon.
 3. Et usynlig trevinklet system gir veggen stivhet, og hindrer luftstrøm og fuktighet å trenge inn mellom stokkene og varmetap fra innsiden.
 4. Områder som er synlige fra utsiden av trevinkletsystemet, gir veggen et fuget utseende, noe som letter rask fjerning av regnvann fra ytterveggen.
 5. Tykkelsen på en firkantet stokk påvirker bygningens stabilitet og varmeisolasjon: tykkere stokkene på ytterveggene = varmer hus. Ved hjelp av Ritsus unike teknologi kan vi krysse de tykke ytterveggene (202 mm) med de tynnere innerveggene (114 mm). Om ønskelig, er det mulig å dekke yttervegger med ekstra isolasjonsmaterial og bordkledning.
 6. Den middels brede horisontale fresingen og luftkammeret mellom de øvre og nedre tømmerstokkene sikrer bygningens stabilitet, selv etter tømmerhuset „synker“ (huset synker på grunn av tørking av stokkene).

 

RUNDSTOKK PROFIL
Den spesielle løsningen på den runde tømmerprofilen, som har vært brukt i produksjonen av Ritsu-hus i mange år, er nøye gjennomtenkt og har fått mye anerkjennelse blant kundene.

 1. Den kammertørkede stokken kalibreres ved å observere kjernen. Denne modusen sikrer at stokken er helt rett og forhindrer påfølgende bøyning og deformasjon.
 2. Med utvendige „låser“ av stokker, kan stokkene komprimeres ekstremt tett i veggen, og forhindrer både luftstrøm og fuktighet fra utsiden mellom stokkene og tap av varme fra innsiden.
 3. De indre låsene til stokkene danner tre lufttette kamre med bunnflaten til den nedre tømmerstokken. Dette er en av de viktigste faktorene for å sikre varmeisolering.
 4. Innsiden av de ytre låsene samsvarer med diameteren på den runde tømmerstokken.
 5. På produksjonslinjen beveger tømmerstokken seg på den teknologiske basisflaten og beskytter skarpe kanter. Bruk av bunnflaten gir høy nøyaktighet i alle produksjonsetapper. Dette er en unik Ritsu-teknologi.
 6. En stripe med isolasjonsmateriale er installert mellom de to interne låser.
 7. Diameteren på stokken og bredden på trekammersystemet bestemmer veggens isolasjon. Trekammersystemet laget med vår teknologi er betydelig bredere enn de som er laget med konvensjonell teknologi.